Erdélyi szállások

Erdélyi szállások

Erdély sok szép látnivalót nyújt. Viszont szállás nélkül képtelenség mindre időt szakítani. Megnéztük, hogy milyen erdélyi szállások vannak a leglátogatottab erdélyi városokban és ezek mennyibekerülnek.

Erdélyi szállások a legszebb városokban

Nemcsak szállásokat kerestünk, de néhány várost is kiemeltünk. Ha erdélyi nyaralást tervezel jó kis tippekkel szolgálhatunk neked.

A szállások árát forintban adtuk meg, de itt kiszámolhatod az árfolyamot. Az árak az aktuális szezon ajánlatot tartalmazzák>> valutaváltó
Székelyföldi szálláshelyekről is írtunk. Erről a  Székelyföldi szállások című írásunkban olvashat.

Erdélyi városok

Ha erdélyi utazást tervezel tudnod kell, hogy különbséget teszünk Erdély és Székelyföld között. Különlegtesen szép erdélyi városok:

  • Nagyvárad
  • Szatmárnémeti
  • Torockó
  • Kolozsvár
  • Gyulafehérvár
  • Nagyszeben
  • Brassó

A kiválasztott erdélyi városokat sokoldalú kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. Az erre utazók számára elkerülhetetlen a kulturális kikapcsolódás. Ezen felül lehetőség nyílik túrázásra, gyógyfürdőzésre. Pihenésre mindenképp alkalmat nyújt.

Hét sokoldalú erdélyi város

Rögtön a határ mellett található Nagyvárad (Oradea). A határmenti város állatkerttel, számos múzeummal, templomokkal, aqua parkkal várja látogatóit.

Ezután érdemes Szatmárnémetibe (Satu Mare) utazni. Leginkább különböző vallások templomait tekintheted itt meg. Érdekes felfedezés.

Városnak ugyan nem nevezhető, de erdélyi utazásunk során érdemes meglátogatni Torockót (Rimetea). Lehetőség nyílik túrázásra, pihenésre. Egyesek szerint Torockó az a hely, ahol kétszer lehet látni a napfelkeltét.

Szintén jó célpont lehet Kolozsvár (Cluj Napoca), nem messze Torockótól. Kulturális kikapcsolódásra lehetőséget nyújt a Magyar Opera és Színház.

A kulturális kikapcsolódások tárházához csatlakozik Gyulafehérvár (Alba Iulia) is. Emellett barlanglátogatásra is lehetőséget nyújt.

Jöhet is Nagyszeben (Sibiu), a szász város. Jellegzetes építkezési stílusa mindekit magával ragad. Nem messze Szebentől található a Vöröstoronyi-szoros. Történelmi jelentősége kimagasló.

Szintén a szász városok sorához csatlakozik Brassó (Brasov). Az ismert Fekete-templom és sok más különlegesség helyszíne. Emellett a Fogarasi havasok páratlan látványt nyújt az arra járóknak.

Erdélyi szállások

Nagyváradon ajánlott a Góbé panzió, amely igazán közel hozza a székely világot. Fehér fal, zöld kisablak – mindenkinek szívet melengető.

Erdélyi szállások: Nagyvárad - Gobe Panzio

A szoba ára: 7.800 Ft 1 fő/nap. Két fő, két ágyas szoba 11.000 Ft. Három személy három ággyal 13.000 Ft-ért szállhat itt meg.

Ha nem egészen székely jellegű szállásra gondoltál más lehetőségek is vannak. A hotel Continentalban is megszállhatsz.

Erdélyi szállások: Nagyvárad - Hotel Continental NagyváradItt egy éjszaka 2 fő számára 8.300 Ft, ellátás nélkül.
Ha mégis Szatmárnémetibe utaznál családoddal vagy barátaiddal, akkor a Premier Apartment-ben ajánlott megszállnod. Két apartmant tudsz bérelni 4 férőhellyel. Ára 5.800 Ft/fő/éjszaka.

Torockón csodaszép helyen található a Dr. Demeter Béla Vendégház.

Erdélyi szállások: Nagyvárad - Nagyvárad, Demeter Vendeghaz

Félpanziós ellátás 2 személy számára és 1 éjszakára 13.000 Ft-ba kerül itt.

Erdélyi szállások: Kolozsvár -  Vidalis Panzió

Ha nem állsz meg Torockón, akkor Kolozsváron a Vidalis panzióban megszállhatsz. A standard 2 ágyas szoba ára 5.400 Ft/fő. nem tartalmaz reggelit.

Hotel Confort | Erdélyi szállások: Kolozsvár
Esetleg előkelőbb szállást keresel, akkor ajánlani tudjuk a Hotel Confort-ot. Itt 8.100 Ft/fő/éjszaka a szállás.

Prestige Hotel | Erdélyi szállások: Kolozsvár

Gyulafehérváron kellemes szállást nyújthat neked a Prestige Hotel. Egy ágyas szoba 8.100 Ft-ba kerül. Ha nem egyedül mész a reggeli benne van az árban.

Horeum Butique Hotel Nagyszeben | Erdélyi szállások:

Letisztult formákkal és környezettel vár rád Nagyszebenben a Horum Butique Hotel. A Horumban 8.800 Ft/fő/éj a szállás ára.

Fortuna Panzió Nagyszeben | Erdélyi szállások

A nagyszebeni Fortuna panzió pedig egy rusztikusabbélménnyel gazdagíthat. Ellátás nélkül a szállásod itt 8.400 Ft egy éjszakára.

Felsorolásunk végén pedig itt van Brassó városa. Számos szálláslehetőség közül kiválasztottunk kettőt.

Holiday Villa - Brassó | Erdélyi szállások

A Holiday Villában két ágyas szoba 6.750 Ft/fő/éj.

Hotel Kolping Brassó | Erdélyi szállások

A Hotel Kolping franciaágyas szobája 9.100 Ft/fő/éj.

Összegzés

Annyit mindenképp megtudhattunk, hogy erdélyi utazásunk során semmiképpen nem maradunk szállás nélkül.

A kiválasztotterdélyi szállások olyan városok  turisztikai céplontjai, amelyek sokoldalú kikapcsolódást ajánlanak az arra utazóknak.

Te voltál már ezek közül bármelyik városban? Ismersz esetleg más szálláslehetőséget?

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük