Aktív nyaralás mozgással

Aktív nyaralás mozgással

Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az aktív nyaralás sokkal pihentetőbb, mint az amolyan kifekszem az óceán partjára és szürcsölgetem a kókuszt. A legfontosabb, hogy meglegyen a napi mozgás. Utánajártunk, hogy ez miként is lehetséges. A szabadidő aktív eltöltése valóban relaxál.

Aktív nyaralás

Aktív nyaralás tippek

Ahhoz, hogy a nyaralásunk valóban tartalmas legyen, elengedhetetlen a konkrét mozgás.

Nem kell feltétlenül extrém sportban gondolkodni. Az sem rossz ötlet, de most más oldalról közelítünk a nyaraláshoz.

Előfordulhat, hogy hiányoljuk a kedvenc fitness központunkat a megszokott berendezésekkel.  Ilyen esetre hasznos lehet, ha van mibe kapaszkodnunk. Hatékony segítség a mozgásban, ha van egy program, amit napi rutinként gyakorlunk. Ilyen mozgás tippekkel szolgálhatnak a fitness guruk programjai.

Aktív nyaralás pilates gyakorlatokkal

Egy új programot találtunk, miközben a megfelelő mozgásprogram után kutattunk. Az projekt alapítója, Túri Virág Réka pilates és gerinctorna specialista szerint a napi 20 perces mozgásprogram elegendő a szinten tartásra.

Hasznos cikkei a mozognikell.hu Pilates blog oldalon olvashatók.

Aktív nyaralás ötletek

Aki aktív nyaralásban gondolkodik, nem csak a mozgást kívánja, hanem az utazás mellett valamilyen hozzáadott értéket szeretne kapni.

Ilyen lehet egy külföldi jógás út vagy csupán egy kultúrtörténeti utazás. Mint erről korábban írtunk a jóga egyre komolyabb hatással van az egészségturizmusra.

Találtunk is mindkét lehetőségre különösnek ígérkező programot. Mutatjuk a részleteket

Aktív nyaralás jógával

Szabó Szilvia Jógamájá nem éri be holmi magyar vagy európai utazással. Egyenesen a jóga őshazájába szervez utakat azoknak, akik az aktív nyaralást jógá életmóddal és egzotikummal szeretnék kombinálni. Érdemes utána olvasni és lekérni az aktuális útitervet a program honlapján: jóga utazás

Aktív nyaralás jógával Indiában

A nyaralás tehát nem azonos a folyamatos strandon fekvéssel. Mindenki, beleértve útitársakat, de még házi kedvenceinket is,  jól érezheti magát aktív nyaralás közben is.

Az egészség a lényeg. Egy kis mozgással emeljünk a szabadidő fényén. Ha körültekintően utánanézünk, és tisztában vagyunk a tényekkel, akkor sokkal intenzívebb élményeink lesznek, mint egy amolyan pihengetős nyaraláson.

Tengeri mozgás pl evezés közben egyenletesebben barnul a bőrünk, bringa túra közben nem csak szép tájakat fedezünk fel, hanem sportolunk is.

A gyaloglás közben megismerkedünk a környék élővilágával, és az környék lakóival.

Összefoglalásként megállapíthatjuk, hogy az aktív nyaralás hatékony regenerálódás.

Mindez, nem más, mint a napi rutin teljes megváltoztatása. Új ismereteket szerzünk, miközben az egészségünkkel is törődünk. Az eredmény a teljes feltöltődés.

Jó utazást és kellemes kalandozást, hatékony mozgást kívánunk aktív nyaralásához!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük